vroeg voorjaar

Terwijl ik de zaden klaarzet voor het voorzaaien, heeft oude Tom een idee. Hij besluit de zaden dit jaar gewoon uit te broeden.

While I make a start with preparing the seeds for sowing, Tom has a better idea. He decides to just breed the seeds. Who knows, it just might work 🙂 .

Geinspireerd op de Japanse kersenbloesem, en verheugend op het voorjaar, speelde ik wat met gehaakte bloesem. Kleine, snel gemaakte bloemetjes die je voor allerlei kleine projekten kunt gebruiken. Ik heb ze op een jampotje geplakt waar ik een metalen lus aan maakte zodat deze als waxinelichtjeshouder kan dienen. Een ander jampotje kreeg een open ‘jasje’ van gehaakt dun touw waarop de bloesem is vastgemaakt. Van de kat met een bloemetje achter zijn oor heb ik helaas geen foto 🙂 . Maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden. Niet origineel, wel heerlijk om mee bezig te zijn.

Inspired by the Japanese sakura and looking forward to spring, I played a little with crocheting cherry blossom. They are easy to make and there are many uses for the small flowers to cheer up the interior. I used a couple of jars. One I gave a handle of metal wire so it can be hung with a little candle in it. On the outside I glued some of the crocheted blossoms. The other jar got a loosely crocheted outside of thin rope. I sewed some of the crocheted blossoms on it.

De bloesem zelf is vlug gehaakt. Op een wijde ring van 7 losse steken, haakte ik 5 bloemblaadjes. Elk bloemblaadje bestaat uit een halve vaste steek, een vaste steek, een stokje, daarna een losse steek, gevolgd door een dubbel stokje, weer een losse steek, een stokje, en weer een vaste steek. Daarna maakte ik de opening dicht door de randen naar elkaar toe te halen met de draad en vulde de hartjes van de bloesem op met kleine kraaltjes.

Crocheting the flowers doesn’t take much time. Start with a chain of 7 chain stitches. Crochet 5 petals on this chain. Each petal is made as following; one slip stitch, one double crochet, one treble, one chain stitch, one double treble, one chain stitch, one treble, one double crochet. (I hope I have the names right, for I don’t normally use them in English and had to look them up.) Then close the inner circle with the yarn and sew some small beads in the center.

In de tuin begint de amandelboom al bijna te bloeien.

The almond tree in the garden.

Deze bloeit al wel. Maar ik heb geen idee wat het is (behalve mooi dan 🙂 ).

This one is flowering. But I don’t know what it is. Well, except from lovely 🙂 .

Fijne week idereen, Hanneke

 

10 thoughts on “vroeg voorjaar

 1. Lief de kat die zit te broeden, schattig de teder gehaakte bloesems, prachtig de tekening. Er zit zoveel liefde in je creativiteit.
  Geniet van het vroege voorjaar! Wij genieten hier van een warme, volle zomer. Heerlijk.
  Lieve groet.

  • Dank je wel. Dat hele vroege voorjaar vind ik zo’n mooie tijd buiten. Alles kriebelt dan om in de tuin bezig te gaan. Ik hoop dat jullie nog lang goed weer (niet te warm, gewoon lekker) mogen genieten. lieve groetjes, Hanneke

 2. Heerlijk blog weer, Hanneke!
  Jij heb het over voorjaar terwijl het hier hoog zomer is en echt heel heel warm is en ik kijk al uit naar het najaar. 😉
  Lieve groetjes, Anna 😃

  • Dank je wel Anna. Het blijft wonderlijk aanvoelen. Ik hoorde al van de warme droge zomer en hoop echt dat dat iets mag bijtrekken en er nog een hoop mooie dagen mogen komen. Voor mensen, planten en dieren. (Afgelopen zomer was hier ook warm en erg droog.) lieve groetjes, Hanneke

  • Officieel is het nog wel winter, maar het voelt al een beetje als dat vroege voorjaar. Tom is een prachtexemplaar 🙂 . In gedachten zie ik ook zo de peterselie als een soort nestje om hem heen groeien waar hij zit. Op het moment zou hij het liefst het toetsenbord uitbroeden, net als een van jullie katten 🙂 . lieve groetjes, Hanneke

 3. Haha, hoe grappig! Ik ben fan van Tom. Uit ervaring weet ik dat ze niet goed zijn in het uitbroeden vaan zaadjes. Mijn 3 dames hebben het ook geprobeerd, maar helaas!
  Ze werken me eerder tegen, want zien ze een groen blaadje aan mijn planten dan eten ze dat met plezier op. Denk dat ik ze eens in de tuin moet loslaten voor mijn onkruid.
  Die amandelbloesems in je tuin zijn prachtig. Echt genieten om te kijken naar die ontluikende bloesems.
  Ik kijk uit naar de andere posts!

  • Leuk, Tom is echt een karakter. Heerlijk om te lezen dat jullie drietal ook zo ondernemend is. Het zou echt geweldig zijn als de katten het onkruid te lijf zouden gaan 🙂 🙂 . De amandelbloesem is zo mooi en ik hoop zo dat er dit jaar amandelen aan die boom zullen groeien. groetjes, Hanneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s