silvereye

silvereye

Silvereye, of in het Nederlands; grijsrugbrilvogel (maar zo zal ik ze niet noemen). Vrij naar een foto.

silvereye

Ze komen hier in NZ veel voor, alleen lijken ze te weten wanneer ik de camera pak. Dan zijn ze zo weg.

silvereye -

Manlief had meer geluk met foto’s nemen.

silvereye jong

En hij fotografeerde zelfs een jong (althans dat denken we dat het is). Het beestje vloog al wel, maar was ook nog pluizig.

goudoogje

En, onze nieuwe ‘goudoog’ 🙂 . Nog wat rommelig in haar verenkleed begint ze te wennen. Stofbaden en zanderig worden is gewoonweg heerlijk. Ze is een rescue kip en heeft haar leven eerder in een legbatterij doorgebracht. Dochterlief heeft haar Fjalar genoemd.

fijne dag 🙂

4 thoughts on “silvereye

  1. Hoi Hanneke, ik heb nog nooit gehoord van een grijsrugbrilvogel, maar je hebt er een mooie aquarel(?) van gemaakt! En je man heeft hem goed gefliepst (gefotografeerd). Samen vormen jullie dus een goed team! Wat goed dat je een rescue kip hebt. T beest zal niet weten wat haar is overkomen. Lekker scharrelen en in het zand rollen enne het duurt vast niet lang voor ze een tevreden kip is die je beloont met lekkere eieren!
    Grtjs uit winderig, (maar niet koud) Enkhuizen. Dag!

  2. Hoi Marjolein. Ik kwam er ook pas achter dat ze zo heten, toen ik een Nederlandstalige link toe ging voegen. Silvereye klinkt toch veel mooier voor die leuke vogeltjes. Dank je, en ik geef je woorden door aan manlief. De nieuwe kip is leuk, nieuwsgierig en went goed. Ze eet al voorzichtig uit m’n hand en laat zich een beetje aaien. Ze mag van haar leven gaan genieten, dat verdient ze. Fijne week en groetjes uit Paraparaumu, Hanneke

  3. Moooie kombi man foto vrouw s hildert prschtig . Top die kip blij dat er zulke mensen bestaan .heeft hier aardig gestormd en me dochter zag woudduif in staaldraad vastzitten mee naar hier genomen en met weinig hoop naar vogelopvang gegaan helaas niet te redden dus in laten slapen …. beter dan nog dagen doodstrijd te lijden aan draad maar lijden is overrr volgende keer redden we weer wat …. gr uit nat zeeland

  4. Hoi Petra. Dank je wel, het is ook heerlijk om samen van dit soort dingen te genieten. En het kipje is helemaal welkom (misschien ooit meer ? 🙂 )
    Arme duif. Fijn om te lezen dat jullie geprobeerd hebben het beestje te helpen. Altijd naar om mee te maken zoiets he?
    Alvast fijne aanloop naar Sinterklaas (als jullie dat vieren). Groetjes, Hanneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s