hergebruiken

Iemand die ik ken gebruikte als kind oude eierdozen en de rolletjes van het toiletpapier om plantjes in voor te zaaien. Dat leek me het proberen waard. Alleen wilde ik liever geen plastic zakjes gebruiken om de potjes met aarde vochtig te houden (en een speciaal kweekbakje heb ik niet). Terwijl ik bezig was met het schoonmaken van oude jampotten, bedacht ik dat deze misschien wel als een soort ‘opkweekkasje’ zouden kunnen dienen.
De met wat bij elkaar geraapte bladeren en aarde gevulde toiletrolletjes staan nu op het deksel van de jampotten. De jampotten zijn niet dichtgeschroefd, maar rusten op een paar satéprikkers (tussen het deksel en het glazen potje). Het is nog te vroeg voor het voorzaaien voor de moestuin, dus genoeg tijd om te kijken of dit gaat werken.

Al een tijdje speelde ik met de gedachte om een pennenstandaard te maken van een blokje hout (zo eentje als vroeger op de kleuterschool werd gebruikt voor kleurpotloden). Toen ik dit houten autootje in een tweedehandswinkeltje tegenkwam, wist ik dan ook gelijk wat ik ermee wilde doen. De gaatjes waren even later zo geboord en waar nodig even bijgeschuurd.

groetjes,
Hanneke

4 thoughts on “hergebruiken

    • Dank je wel en goed om te lezen. Lies, ik kan nog een hoop van je leren, dat weet ik zeker. Wat je kweekt is ook vaak nieuw voor me. Leuk en het maakt me enthousiast.
      Vandaag wil ik pitten uit fruit onder de glazen taart stolp in rolletjes zetten (ook veilig met erg hulpvaardige katten 🙂 ).
      groetjes, Hanneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s