koelkastmagneetjes, naaldviltnaalden en gehaakte kommetjes

Deze dingetjes zullen niet nieuw zijn, maar zijn snel gemaakt en leuk om mee bezig te gaan.

beplakte koelkastmagneten


Op de koelkast hangen hier altijd een hoop briefjes. De koelkastmagneten vind ik dan ook een geweldige uitvinding. Het werd alleen een beetje een rommeltje. Naast leuke magneetjes, hingen er ook reclame-magneten, of strips die achter een opschrijfboekje hadden gezeten. Onlangs heb ik eindelijk de magneten die ik niet mooi vond beplakt met papier (de nu groene rechthoekige op de foto). En ben blij met het resultaat 🙂 .

handvat naaldviltnaalden


Een naaldviltnaald is een naald met weerhaakjes bij de punt en een omgebogen stukje aan de bovenkant (zie bovenste naald op de foto). Prima om mee te naaldvilten, maar sinds ik onlangs een houten handvat voor de naalden had, vond ik dat toch fijner werken. De naald werd makkelijker om vast te houden. Helaas ben ik dat handvat kwijtgeraakt. Zoekend online naar een nieuwe, bedacht ik me dat ik ook zelf een handvat zou kunnen maken. Dat heb ik gedaan van polymer klei (een plastic klei die je in de keuken-oven kunt bakken) en bevalt me prima. Het enige nadeel is dat deze oplossing permanent is. Je kunt het handvat er niet afhalen wanneer je de naald niet gebruikt.

Ik ben oa gek op kleur, natuurlijke materialen en mandjes. Hier heb ik van touw eenvoudige kommetjes gehaakt en ze veelal aan de bovenkant versierd (haaksteken/borduursteken) en eventueel wat kraaltjes. Leuk om te doen en handig om te gebruiken. Deze zijn gehaakt van inpak touw en gekleurd touw-achtig materiaal, maar je kunt ze natuurlijk ook maken van gekleurde wol.

groetjes en veel plezier,
Hanneke

2 thoughts on “koelkastmagneetjes, naaldviltnaalden en gehaakte kommetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s