Kleine bloemetjes van vilt en naaldvilt voor bv een poppenhuis

Een tijdje terug ben ik toch weer met een nieuw poppenhuis begonnen. Het is sterker dan ik 🙂 . Een elfen poppenhuis boom ditmaal. Met veeel groen. Dus ook veel blaadjes en bloemetjes. Zoiets is niet nieuw, maar ik wil een paar van de redelijk snelle manieren om deze te maken delen (en onthouden voor een ander project 🙂 ).

Een detail, al is het nog lang niet af 🙂 .

Een tip waar ik veel gemak van heb; knip vilt met een klein, heel scherp schaartje.

Voor de boomblaadjes heb ik een redelijk stug vilt gebruikt, omdat deze ook makkelijk via de zijkanten vast te plakken zijn. Eerst knipte ik het in repen en knipte er vervolgens schuin de blaadjes uit (zie afbeelding hierboven).

Bloesem van vilt;

-Knip een strookje van vilt. Knip de bovenkant van het lapje tot bloemblaadjes. Hecht een draad met een klein knoopje onderaan het lapje. Rijg de draad door de onderkant van het lapje (en een extra steekje bij de aanhechting) en trek de draad aan tot een rondje. Steek een paar keer door de ‘onderkant’ van het bloemetje voor de stevigheid. Draai het bloemetje om en vouw het mooi open. Voeg nog een paar kraaltjes toe voor het hartje en het bloemetje is klaar.

Kleine ronde bloemetjes van vilt (boven);
-Knip kleine rondjes uit een strookje vilt. Knip van een iets smaller strookje vilt net iets kleinere rondjes in een iets donkerder tint. Naai ze op elkaar door er in het midden een kraaltje op vast te maken (het grootste rondje onderop).
Kleine ronde bloemetjes van naaldvilt (onder);
-Maak een plukje wol tot een niet al te stevig rondje. Zet er in een iets donkerder kleur wol een klein plukje op vast. Prik in de wol totdat het een redelijk plat ‘bloemetje’ wordt en werk eventueel de randjes wat bij. Naai er nog wat kraaltjes in voor het hartje en het bloemetje is klaar.

Vlugge kleine vilten bloemetjes en plantjes:
-De bloemetjes maak je op bijna dezelfde manier als het bloesembloemetje, alleen gaat het knippen makkelijker. Hiervoor zijn van een strook steeds 6 driehoekjes geknipt. Maak onderaan het eerste driehoekje een draad met een knoopje vast. Steek vervolgens (bijna onderaan de driehoekjes) de draad door de dikte van het vilt en maak dit af tot een bloempje zoals bij de bloesem.

-Voor de plantjes zijn op dezelfde manier steeds een stuk of 4 blaadje bijeengemaakt.

veel plezier,
Hanneke

6 thoughts on “Kleine bloemetjes van vilt en naaldvilt voor bv een poppenhuis

  1. Bij de foto van je elfenpoppenhuis smelt ik helemaal weg. Wat mooi! Maar: wat een gepriegel. Ik vind het ontzettend leuk je werkbeschrijving te lezen, maar het zelf gaan doen: nee. Ik geniet gewoon op afstand mee van jouw fijne werk ❤️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s