denneappelbeestje

De afgelopen weken had ik de mogelijkheid om een hoop op de grond liggende denneappels te verzamelen voor de kachel. Heerlijk. Van een mooi stukje gebroken denne appel kon ik het niet laten een beestje te maken 🙂 .

Over the last couple of weeks I’ve had the opportunity to collect heaps of pine cones from the ground for the wood-burner. From a little piece of broken pine cone, I couldn’t resist making a little animal 🙂 .

Een echte uitleg is het stukje hierna niet. Het vinden van een mooi gevormd stukje denne appel was echt geluk hebben. Ik blijf nu wel mijn ogen open houden voor zulke aparte stukjes 🙂 . De basis is een frame van pijperagers waarop met wol een muisachtig beestje is genaaldvilt. Het beestje kreeg zijn verdere vorm en kleur met wol die qua kleur wel bij de denneappel paste. Het stukje denne appel plakte ik vervolgens met houtlijm op het beestje van naaldvilt. Omdat de randen van het stukje denneappel uitstaken, heb ik daar kleine genaaldvilte bolletjes langs vastgenaaid.

Naaldvilten is een heerlijke manier om dit soort beestjes te maken. (Voor meer uitleg, zie ook andere berichten over naaldvilt.)

First I made a little mouse-like animal from needle felt. I dressed and shaped it with colored wool. On top I glued the broken piece of pine cone. Around the edges of the pine cone piece, I sewed some small needle felted balls. Needle-felting is a lovely way to create little toy animals.

11 thoughts on “denneappelbeestje

  • Dank je Marjolein. Ja, he, het heeft ook iets onbeholpens 🙂 .Was erg leuk om te voorschijn te zien komen. En denneappels zijn op zich al zo mooi. lieve groetjes uit fris TeHoro, Hanneke

 1. Oooh stel je voor dat je dennenappels verzameld hebt en ze klaar hebt liggen bij de haard. Je zit te lezen, kaarsje aan, knappend vuurtje en ineens hoor je geritsel. Zacht gepuf en gepruttel. Komt het beestje er uit en kijkt je met zijn twinkelende oogjes aan. Je zou smelten toch! En alle appels goed nakijken of er niet meer beestjes tussen zitten.
  Een lieve zoen voor het denneappelbeestje. En lieve groet voor jou x

  • Dat klinkt zo leuk! Ik zie het helemaal voor me. Dat zachte gepruttel erbij past helemaal met dat beeld. En ze lopen vast heel langzaam. Het lijkt me ook zo heerlijk als overal in huis en tuin van dat soort vriendelijke, ondeugende kleine (magische) wezentjes rondstruinen. Nu had ik het beestje eerder al op de denneappelmand gezet en gelukkig voel je bij het pakken van een denneappel gelijk verschil 🙂 . liefs, Hanneke

   • Oh stel je voor dat hij per ongeluk in het vuur belandt… oh vreselijk wat een akelig iets moet dat zijn. Nee, laat hen heerlijk scharrelen en even purrelen als je een gewone dennenappel komt pakken. Geef hem maar een lieve knuffel van mij. Ook eentje voor jou. Lieve groetjes x

  • Dank je Anna. Ik moet bekennen dat ik ‘m ook leuk geworden vind. Bij het denneappels rapen zoek ik nu ook naar juist dat soort stukjes, er mogen er best nog wat bij komen 🙂 .lieve groetjes, Hanneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s