kleine muisjes van naaldvilt

Deze piepkleine muisjes van naaldvilt zijn zowel heel eenvoudig, als lastig te maken omdat ze zo klein zijn. De basis is simpel, net als het speelgoedmuisje van de kat. Niet iets nieuws, wel leuk om mee bezig te gaan. Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn een paar plukjes grijze en zwarte wol en een naaltviltnaald.

Tiny needlefelted mice.

Wanneer je op de foto’s klikt, komen ze groter in beeld. Click on the images to enlarge them.

(Naaldvilten is een techniek waarbij je met een speciale (heel scherpe) naald in wol prikt en zo de wol vilt en vormt).

Deze muisjes hebben een staartje van ongeveer 1 cm lang en een lijfje van zo’n 1,5 cm. De oortjes zijn niet groter dan een halve cm. Echt een priegelwerkje, maar ook snel klaar.

These mice are very small. Approximately 2.5 cm.

De basis voor de oortjes is een piepklein plukje wol. Rol het tussen je vingers tot je een klein bolletje krijgt en druk dat wat plat.

Roll  a little bit of wool between your fingers for what will become the ears.

Hou het losse bolletje tussen duim en wijsvinger en prik heel voorzichtig in de randen rondom. Tot het rondje wat ontstaat ongeveer een halve cm groot is en redelijk plat (zie foto hierboven).

Carefully stab in the wool with the needle feling needle until you have a flat ear (about 0.5 cm).

Neem een klein plukje wol en draai van een deel een klein staartje (1 cm). Prik daar een paar maal met de naald in om het te vervilten. Vorm de resterende wol in een druppelvorm (ongeveer 1,5 cm) met de naald en plat de onderkant wat af. Op de bovenkant komen oortjes en twee mini plukjes zwarte wol voor de oogjes.

Take a little bit of wool and twist a tiny amount of it between your fingers into a tail (1 cm). Shape the rest of the wool into a little tear shaped thingee with the needle. Flatten the bottom side a bit and add the ears on the other side. Add two really tiny dots of black wool for the eyes.

Met houtlijm heb ik enkele muisjes op cocktailprikkers gelijmd. Anderen kregen een plekje in een poppenhuis.

I glued a few on skewers to serve little treats. Some of the others are now living in a dollhouse.

veel plezier  🙂  have fun

Hanneke

16 thoughts on “kleine muisjes van naaldvilt

  1. Dag Hanneke, wat knap dat je zo fijn werk kan uitvoeren. Ik vrees dat geduld, fijne motoriek en slechte ogen mij hierbij flink parten zouden spelen. Dus houd ik het bij bewonderen van je kunstige muisjes en techniek. Lieve groet X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s