foto’s van een wandeling

DSC_4602

DSC_4776

DSC_4765

DSC_4848

DSC_4614

DSC_4873

DSC_4911

DSC_4915

Eerder deze week maakte ik foto’s tijdens een wandeling die ik graag wil delen. Door de duinen naar het strand. Over het water en achter de planten is nog een stuk van Kapiti island te zien. Het eiland is een natuurreservaat waar oa zeldzame kiwi’s leven. Ik ben er zelf helaas nog niet geweest. Aan het strand waren de meeuwen druk. Mooi om te zien. Vooral die ene die net zolang bleef bedelen (althans daar leek het verdacht veel op) totdat de ander er genoeg van had en weg ging. Of dat stuk drijfhout waarbij het niet moeilijk was er iets in te zien. Ik zag er in ieder geval een geeuwend spook in 🙂 . Hier ligt sowiezo veel drijfhout. Ertussen kleine schelpjes zoals de spiraalvormige. Een tijd terug heb ik ze opgezocht op internet en denk dat het deze zijn, ramshorn shells.  Op de terugweg moesten natuurlijk de knal oranje bloemen op de foto. Staand tussen de uitgebloeide flax en uitgebloeide agapanthus. En dan, dicht bij huis, vond ik de gele bladeren met de oranje bloem ook een mooi gezicht.

groetjes

18 thoughts on “foto’s van een wandeling

  • Die rustige tinten van het strand wanneer het bewolkt is, kunnen zo mooi in contrast staan met de intense kleuren van sommige planten. Oranje en blauw zijn kleuren die me hier echt opvallen. Ja, ik blijf kijken en genieten en probeer daar af en toe foto’s van te maken. En ik vind die meeuwen zo leuk 🙂 .lieve groetjes, Hanneke

   • Ja, dat was ook mijn andere gedachte daarbij, die vogels zijn bezig met overleven. Zo is de natuur. Wij zijn vergeten hoe dat was, misschien vinden we daarom rust buiten, omdat het ons terugbrengt naar een herinnering van hoe we kunnen zijn, wie weet…

    • Dat zou het heel goed kunnen zijn. Ze zijn ook maar met een ding tegelijk bezig. Dat ene stukje vis, die ene schelp die ze omhoog brengen om weer te laten vallen. Voedsel verzamelen. De basis. Daar gaat gek genoeg toch een kalmte vanuit.

 1. Hoi Hanneke, ik zie in je geeuwend spook ‘De schreeuw’ van Edvard Munch. Ken je dat schilderij? Ik kan me voorstellen dat je met het aangespoelde hout heel creatief aan de slag gaat! En de 2 schelpjes, het is wel heel bijzonder dat ze zo dicht bij elkaar liggen, nodigen je ook uit om er iets moois mee te maken. Toch?

  NB wat ik een beetje jammer vind is dat de foto’s zo klein zijn. Ze worden nog mooier als je ze groter zet, ze verdienen het!
  Lieve groetjes, uit nog steeds niet echt zomers, Enkhuizen.

  • Verhip ja, het lijkt ook op ‘De schreeuw’. Bijzonder. Het drijfhout vind ik moeilijk te weerstaan. Zelfs nu ik het thuis heel opgeruimd moet houden, gaat er nog wel eens een stukje hout of schelp mee. Er lag eerlijk gezegd maar een schelpje op die plaats. De ander had ik iets eerder gevonden en erbij gelegd 🙂 . Het idee is ze ooit te verzamelen en op en om een lamp te bevestigen, maar dat is zo’n idee wat nog vaste vorm moet krijgen. De afbeeldingen krijg ik niet groter op het blog, geen idee hoe dat werkt. Dank je voor het fijne compliment Marjolein.
   Ik zou het nu toch wel fijn vinden als de rest van het jaar het weer bij jullie goed zou mogen zijn. lieve groetjes uit een vrij mild NZ, Hanneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s