mini draakjes van naaldvilt

draakjes

Kleine vriendelijke mini draakjes van naaldvilt. Wil je zien hoe deze gemaakt zijn?

Deze draakjes zijn gemaakt van naaldvilt met kraaltjes en stukjes vilt. Ze zijn maar zo’n 10 cm lang, dus is het wel een priegelwerkje. Naaldvilten is een techniek waarbij je met een speciale (en heel scherpe) naaldviltnaald herhaaldelijk in wol prikt zodat deze vervilt. Op deze manier is het mogelijk als het ware te ‘boetseren’ met wol.

Nodig voor een draakje;

-stukjes pijperager,

-wol in een paar kleuren,

-stukje vilt,

-naaltviltnaald,

-naald en draad,

-kraaltjes,

stukje papier en lineaal en schaar.

De afbeeldingen laten de stappen al grotendeels zien. Om ze groter in beeld te krijgen, kun je op de afbeeldingen klikken.

patronen draakje

Neem om te beginnen 3 stukjes pijperager van 9,5 cm, 8,5 cm en 5,5 cm. Buig de puntjes om zodat er geen scherpe punten uit steken en vouw ze zoals op de afbeelding.

draakjes 001

Neem het frame (1) en begin de pootjes te omwikkelen met wol. Prik in de wol met de naaldviltnaald totdat de pootjes stevig genoeg zijn (2). Omwikkel de rest van het frame en prik net zolang in de wol totdat de vorm ervan op die van een dun draakje begint te lijken (3, 4, 5).

draakjes 2

Voeg aan de onderkant van het draakje een andere, liefst iets lichtere kleur wol toe en zet dit vast met de naaldviltnaald (2). Voeg eventueel nog kleine plukjes wol toe waar het draakje te dun lijkt. Of haal wat wol weg waar er teveel zit voor je gevoel. Zet vervolgens twee donkere kraaltjes aan weerszijden van het kopje als oogjes (5). Een klein beetje wol onder het oogje vormt het wangetje (5).

draakje 3

De oortjes en vleugels zijn uit een lapje vilt geknipt naar het patroon uit het getekende plaatje. De vleugels worden eerst met een paar steekjes garen vastgezet (1) vlak boven de voorpootjes. Die aanhechting vervolgens met een klein beetje wol omwikkelt (2) en met de naaltviltnaald vastgezet (3). Aan de onder/voorkant van de pootjes worden met garen 3 kraaltjes gezet (4). Als laatste is het ruggetje en uiteinde van de staart versierd met kraaltjes (5). Maar je kunt ze natuurlijk precies zo versieren als je zelf wil 🙂 .

mini draakjes

Veel plezier 🙂

6 thoughts on “mini draakjes van naaldvilt

    • Hoi Margreet. 🙂 .Wilde ik al zo lang :-). Draakjes vind ik gewoon zo leuk. Ik begrijp dat het weer in NL erg zacht is voor de tijd van het jaar. Ben benieuwd wat dat met je tuin doet. groetjes en fijne dagen, Hanneke

    • Hoi Wendy. Sorry voor de hopeloos late reactie. Dit blog is meer een hobbyblog. Met de naaldviltdingetjes hoop ik daarnaast ook andere mensen er enthousiast voor te krijgen om het eens te gaan proberen. Het is echt heel leuk om te doen en niet moeilijk. groetjes, Hanneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s