ongesponnen wol

popje van ongesponnen wol -

Zoekend naar zwarte wol op internet, kwam ik ergens het woord ‘kiwi-knitting’ tegen (sorry, weet niet meer precies waar). De korte uitleg die hier van gegeven werd, was dat het breien met ongesponnen wol betrof. Dat wilde ik natuurlijk ook proberen.

breien met ongesponnen wol

Niet zo eenvoudig als gewoon breien, maar het bleek minder lastig dan ik verwachtte en maakt het ook eenvoudig kleuren te mengen. Dat proeflapje heb ik tot een popje gemaakt. Niets nieuws, zie ik even later op internet. Maar zeker leuk om eens mee te experimenteren.

groetjes

4 thoughts on “ongesponnen wol

  1. Ik heb vroeger ook ’s met ongesponnen wol gebreid, maar bij mij werd het niks. Jij hebt in ieder geval een leuk popje gemaakt.
    Veel plezier met je volgende experiment. Dag Hanneke, grtjs uit Enkhuizen!

    • Hoi Marjolein. Leuk om te lezen dat je er ook mee bezig bent geweest. Jammer zeg, dat het niks werd. Wat ik merkte was dat het breien met de uit de winkel afkomstige wol makkelijker ging. Deze heeft langere vezels/draden en is beter gekaard. groetjes, Hanneke

  2. Wat is dit prachtig geworden! Het staat nog steeds op mijn “te doen” lijstje om te breien met ongesponnen wol. En ik kan mij niet verbergen achter het feit dat ik geen wol voorhanden heb; wol is hier in overvloed! Maar ja, er zijn zoveel leuke dingen om te doen. Nog hartelijk bedankt voor het sturen van de link met de informatie over de flax. Ontzettend leuke site en heel mooi om de kinderen er zo bij te betrekken. Groetjes, Margreet.

    • Hoi Margreet. Leuk. Niet zo eenvoudig als gewoon breien, maar echt leuk (en zacht ) om eens mee te experimenteren. Snap wat je zegt, er is zoveel om mee bezig te zijn (waar blijven die dagen van 36 uur 🙂 ) Ik ben nu oa bezig geweest met een kleur die wel wat doet denken aan de wol die jij zo mooi met perzikkruid had geverfd (heb ik hier niet kunnen vinden, maar zou ik graag willen proberen). Blij ook dat je de link kon waarderen, want ik voelde me best brutaal om die er zo bij te zetten. Weven met flax werd/wordt oorspronkelijk door de Maori gedaan en is naast nuttig ook een heel bijzondere en mooie kunstvorm. Doordat NZ best afgelegen ligt, heeft het een bijzondere natuur. In heel kleine stapjes ontdekken we. Van wat we tot nu toe mee hebben gekregen, is dat zorg voor natuur hier een hoop aandacht krijgt. Nu, is dat eigenlijk overal belangrijk 🙂 en gebeurt gelukkig op veel plaatsen. groetjes, Hanneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s