dadeltaart met peer en amandelen

dadeltaart met amandelen en peer

Eigenlijk vind ik dit recept te lekker om niet te delen. Deze is alleen nog gemaakt met peren uit blik. Zodra het hier perentijd is, wil ik het toch graag ook eens proberen met verse peren (hoop dat dat ook goed gaat).

ingredienten;

300 gram gedroogde dadels

200 gram bladerdeeg

de helft van de peren uit een (ongeveer 400 grams) blik

75 gram amandelen

anderhalf ei

60 gram (zachte) boter

1 eetlepel gemalen lijnzaad

bakken

Verder zijn nodig; een oven, een keukenmachine, wat keukengerei, een ingevette lage bakvorm en heet water.

Vet de bakvorm in en bekleed met het uitgerolde bladerdeeg.

De gedroogde dadels heb ik eerst 2 uur laten weken in heet water. Daarna afgegoten en in de keukenmachine gedaan. Daarbij gingen de boter, de peren, anderhalf ei, de fijngehakte amandelen en de eetlepel gemalen lijnzaad (gemalen in een koffiemolentje). Maal en mix de ingredienten in de keukenmachine tot een smeuige massa.

De zoete vulling gaat in de bakvorm met het bladerdeeg. Dan mag de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Nog even afkoelen en de taart is klaar.

Mocht je het gaan maken, eet smakelijk. Maar als je iets anders gaat eten natuurlijk ook 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s