engeltje van naaldvilt

engeltjes

Engeltjes van naaldvilt zijn leuk om alvast te maken voor kerst, maar ook voor iemand die iets speciaals heeft gedaan of betekend, of juist wat hulp kan gebruiken.

Voor wie zo’n engeltje ook eens wil proberen te maken volgt hieronder de beschrijving van hoe ik ze heb gemaakt. Als je ze zelf wil maken, kun je er natuurlijk van alles aan veranderen.

Naaldvilten is een techniek waarmee je door herhaaldelijk in wol te prikken met een speciale naaldviltnaald, de wol ineen laat klitten en zo een vorm, of lapje kunt maken. Die naald is heel scherp! Zelf vind ik naaldvilten een leuke techniek die wel wat op boetseren met wol lijkt.

Nodig;

stukjes pijperager,

(gekleurde) schapenwol,

een naaldviltnaald,

stukje papier,

spelden

en een ondergrond om op te naaldvilten.

Wanneer je op de afbeeldingen klikt, komen ze groter in beeld.

De engeltjes zelf heb ik gemaakt zoals de kabouterkinderen (klik op het woord om de beschrijving te zien). Maar dan zonder puntmutsjes 🙂 .

vleugelvorm

Voor de vleugels heb ik eerst een vorm van papier gemaakt.

vleugels papie

Deze papieren mal heb ik op een ondergrond gelegd. In mijn geval een katoenen kussen wat, zoals je ziet, al heel wat restjes wol bevat door eerder naaldvilten hierop 🙂 .Met spelden heb ik buitenste lijn van de vleugelvorm aangegeven en daarna het papier tussen de spelden uitgehaald.

vleugels mal

De vorm tussen de spelden heb ik redelijk gelijkmatig met dotjes wol gevuld.

wings 2

Met de naaldviltnaald heb ik net zo vaak in de wol geprikt totdat deze plat werd. Het geheel heb ik heel voorzichtig van het kussen losgehaald (de vleugels komen daar iets vast aan te zitten, maar kunnen losgehaald worden). Ik heb ze omgekeerd en nogmaals vluchtig gevilt. Ook de plaatsen die nog iets bijgewerkt mochten worden heb ik met een paar extra prikjes wat bijgewerkt.

vleugels van naaldvilt

Los van het kussen ben ik aan de zijkanten de vleugelvorm gaan bijwerken. Door om de, iets meer dan een halve cm, een aantal prikjes op de zelfde plek in de wol te maken.

Wanneer de vleugels klaar zijn, kunnen ze op het ruggetje van het popje genaaldvilt worden.

engeltje naaldvilt

En daar is het engeltje.

Veel plezier 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s