pukeko

DSC_1006

DSC_1009

DSC_1021

Speciaal voor Nanda en Marjolein.

Marjolein, dit zijn de pukeko’s. Die komen hier (NZ) veel voor.

Marjolein heeft onlangs mooie foto’s van een meerkoet geplaatst op haar blog. Het blauwgedrukte woord is een link naar deze post Meerkoet.

Dit beestje is toch ook zeker een van mijn favorieten :-).

2 thoughts on “pukeko

  1. Ja, Hanneke je hebt gelijk de Pukeko lijkt op de Meerkoet! Wat leuk dat je ze laat zien. Heb jij de foto’s gemaakt? Ik had de vogel al gegoogeld, zo wist ik dat je in NZ woont. Wat is het toch raar met het internet, ik sta er niet bij stil dat iemand aan de andere kant van de wereld kan wonen.
    Ik heb gisteren weer ’s je schitterende tekeningen bekeken, je zou zo een illustratrice kunnen zijn! Mss is dat ook wel zo. Kinderen zullen je tekeningen prachtig vinden, het sluit zo op hun beleving aan!
    Fijne dag, of slaap lekker (ik heb geen idee hoe veel verschil in tijd er is), grtjs 🙂

  2. Hoi Marjolein. Ik ben blij dat je ze kunt waarderen. Gek he, die vogels doen me iets. Je post over de de meerkoet vind ik dan ook prachtig. Sinds kort ben ik aan het leren te fotograferen met manliefs camera, maar ik wilde nog niet echt heel dichtbij deze pukeko’s komen. Er leefde tot voor kort wel een heel tamme bij een supermarkt vlakbij die zich gewoon door mensen liet voeren, maar die is helaas in de pukekohemel nu. En volgens het krantenberichtje met eerbied begraven door het personeel. Daar liep ik dus met liefde heen om dat beestje te zien 🙂 .
    (Ja, ik illustreer oa ook, maar dit blog staat daar los van. Maken is gewoon mijn passie.) Wat internet betreft, ja, dat doet toch iets met je gevoel over afstanden. En het is ook gewoon heel handig. groetjes en alvast een fijn weekend (dat begint hier een kleine halve dag eerder vanwege het tijdsverschil 🙂 ), Hanneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s