meeuw van naaldvilt

meeuwen

Ik kan het niet helpen, maar het zien van meeuwen maakt me dikwijls vrolijk. Al lijken ze nooit echt happy te kijken. Altijd een beetje mopperig. Zelfs als ze, zoals deze twee, op een zonnige dag samen zitten uit te rusten. Of wachten ze op iets lekkers? Iemand die de frietjes niet meer op krijgt wellicht?

meeuwtje 005

Kleine meeuw van naaldvilt.

meeuw van naaldvilt

Kleine meeuwen van naaldvilt zijn vrij eenvoudig te maken. Tenminste, zonder de pootjes, maar die vond ik minder belangrijk voor de zee-hanger die ik wilde maken. (Je kunt op de foto klikken om deze groter te maken). Naaldvilten is een techniek waarbij je met een speciale naaldviltnaald in wol prikt. Daardoor vilt de wol samen en maakt het zodoende mogelijk te ‘boetseren’ met wol. Pas wel op, deze naaldviltnaald is erg scherp.

Mocht je ook een meeuw willen maken, volgt hieronder een beschrijving.

Nodig zijn een naaldviltnaald, wat witte wol en heel kleine beetjes gele, grijze en zwarte wol. Zelf heb ik geen zwarte wol en heb daarvoor wat uit elkaar geplozen zwart breigaren gebruikt.

Eerst heb ik een plukje witte wol genomen (1) en dit ruwweg in een vogelvorm gemaakt met de naaldviltnaald ( 2 ). Door vaak in de vorm te prikken met de naaldviltnaald heb ik de vogelvorm duidelijker gemaakt ( 3 ). Als laatste heb ik de achterkant bedekt met grijze wol en deze er met de naald op gevilt ( 4 ). Dan nog twee heel kleine plukjes zwart voor de oogjes, twee v-vormige zwarte lijntjes bijna aan het einde van de staart en een klein plukje gele wol tot een snaveltje vormen.

meeuw

Het meeuwtje heb ik op een stukje drijfhout geplakt en er een hanger van gemaakt om bv aan de muur te hangen. Bovenin dit stukje hout zat al een opening, waar makkelijk een lus kon komen. Onderin heb ik een gaatje geboord en daaraan wat versierselen gehangen die me qua kleur aan de zee doen denken (een drietal genaaldvilte bollen, wat draad en kralen).

Veel plezier 🙂 .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s