pinguïn

pinguins 1

“Het is groen … , rara wat is dat?”

Nadat ik enkele, iets eenvoudigere pinguïns had gemaakt om een kledingstuk mee te versieren, vond ik ze toch te leuk om het daarbij te laten. Ze maakten me vrolijk :-).

Deze pinguïns zijn niet echt moeilijk te maken, wel wat priegelig. Mocht je ze ook willen maken, volgt hieronder de beschrijving van hoe ik deze heb gemaakt. Al kun je het patroon natuurlijk zoveel veranderen als je wilt.

pinguins 2

Materiaal; zwarte breiwol en breipennen nr 4, haaknaald en dikke naald. Klein stukje geel vilt, twee kraaltjes voor de oogjes. Voor het opnaaien van de onderdelen zijn een dunne naald en dun garen gebruikt. Klein beetje vulmateriaal. Beetje ruwe schapenwol en naaldviltnaald voor het witte buikje.

pinguins 3

Een gebreid lapje (8 steken opzetten, 6 pennen recht/averecht) is de basis van het beestje. In plaats van afkanten heb ik de draad met een naald door de steken gehaald en dichtgetrokken. Nadat de zijkant is dichtgemaakt vulde ik het geheel met een stukje van een zwarte panty, daarna reeg ik de onderkant dicht. Inmiddels lijkt de toekomstige pinguïn op een ei :-). Met de draad die uitstak heb ik 4 steken gehaakt en dit dubbelgevouwen. Met wat steekjes er doorheen heb ik hier het staartje van gevormd.

pinguins 4

Tegen de voorkant heb ik wat schapenwol genaaldvilt (al kun je natuurlijk ook een stukje wit vilt gebruiken, of wat witte borduursteken).

patroon snaveltje en pootjes pinguin

De pootjes en het snaveltje zijn van geel vilt. Voor de oogjes heb ik kraaltjes gebruikt.

pinguins 5

De pinguins kun je bv van een lusje voorzien zodat ze aan een sleutelhanger of wat je maar wilt kunnen hangen. Of ze kunnen de koelkast gaan bewonen, op onderzoek uitgaan in huis, of met een lintje aan een cadeautje worden meegegeven (chocolade vinden ze heerlijk om te begeleiden 🙂 ).

Veel plezier 🙂

2 thoughts on “pinguïn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s