Rosa’s huisje (deel 5)

 nieuwe deken

Na het maken van de zachte klaprooskussentjes, wilde Rosa haar warme deken ook van klaprozen gemaakt hebben.

Bedjes gemaakt van takjes heb ik al eerder gezien, dat is niet mijn idee. Zowel op poppenhuisformaat, als grotere van grotere stukken hout, voor echte mensen. Ik vind ze beeldschoon en zou willen dat ik er eentje voor mezelf kon maken. Natuurlijk krijgt Rosa zo’n bedje. Hiervoor heb ik een rechthoek van 12 bij 7 cm getekend op een stukje karton om de staande takjes in te zetten en op hun plaats te houden tijdens het lijmen. Eronder staat een middelmaat luciferdoosje.

rosashuis bed1

Daarna zijn de takjes geknipt en erin gelijmd.

rosashuis bed2

Voor het matrasje heb ik een stukje vilt ter grootte van het bedje geknipt en er met de naaldviltnaald voldoende plukjes wol op bevestigd om een zacht matras te maken. Het kussentjes is van katoen waar ik een eenvoudige bloem op borduurde.

rosa huis 004

De deken is gemaakt op een lapje rekbare wollen stof van 13 bij 16 cm. Lekker ruim. Nadat deze een vlugge zoom kreeg, heb ik het lapje met de lelijke kant van de zoom naar boven op het katoenen kussen gelegd. Vervolgens heb ik er klaprozen op genaaldvilt. Op dezelfde wijze als in de vorige post. Tussen de bloemvormen in, naaldvilte ik losse plukjes wol in verschillende kleuren groen.

opgemaakt bed

Het resultaat is een warme, niet stugge deken. Slaap lekker, Rosa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s