Rosa’s huisje (deel 4)

rosashuis tafelenstoelen

De volgende dag komen Marit en haar vrienden langs met wat stukken hout. Zes stukken boomstam en een vreemd gevormde platte plank. Voor Rosa ze goed en wel kan bedanken zijn de vrienden van Marit alweer weg. Maar Marit blijft om Rosa te helpen de tafel te maken.

Wanneer ze op een krukje gaan zitten, merkt Marit lachend op dat daar best kussens op mogen liggen.  Diezelfde middag gaan Rosa en Marit op zoek gaan naar klaprozen, om daar kussens van te maken.

rosashuis tafelenstoelen1

Het tafelblad bestaat uit een grillig gevormd stukje drijfhout. Het is vastgeplakt op een rond stukje drijfhout. De hoogte van de tafel is tussen de 4 en 4,5 cm. Voor de krukjes zijn stukjes van zo’n 2,5 tot 3 cm van een tak gezaagd.

Als ondergrond voor de klaprozenkussens zijn ronde stukjes vilt gebruikt. Plukjes gekleurde wol en een uitgeplozen stukje breiwol worden er met de naaldviltnaald op aangebracht zodat ze lijken op klaprozen.

rosashuis tafelenstoelen2

Van boven naar beneden zie je hoe dit in z’n werk gaat. Als ondergrond om op te naaldvilten heb ik een katoenen kussen gebruikt. Door het naaldvilten komt het werkstuk tijdelijk iets vast te zitten aan die ondergrond, maar valt na afloop heel eenvoudig hiervan los te halen.

Eerst legde ik de plukjes wol losjes op de vilten rondjes. Een bolletje groene wol wat het hartje van de klaproos vormt, prikte ik in het midden vast. Daaromheen prikte ik met de naald de blaadjes tot een plat kussentje. Om het hartje heen worden wat vezels van de zwarte breiwol vastgeprikt. Als laatste rolde ik piepkleine plukjes witte wol tot bolletjes, die ik om het hartjes vastzette met de naald.

tafel en krukjes

Zodra de kussentjes klaar zijn, kunnen ze op de krukjes geplakt worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s