Rosa’s huisje (deel 3)

Rosa en Marit speuren het bos af om bruikbare dingen voor het nieuwe huis van Rosa te vinden. Denneappels, mos, dauwdruppels en nog van alles. Marit vindt zelfs een stuk stof. Maar dat was eigenlijk niet echt in het bos. De stof kwam uit een kast bij mensen vandaan.

 rosashuis zijkant2

zijaanzicht 1

De afwerking van het huisje is stukje bij beetje gegaan en vrij impulsief. Tijdens het koken van verse mais, bedacht ik me bv dat de bladeren die om de kolf zaten een goede muurbedekking zouden zijn. Ze bleken lastig om aan te brengen met houtlijm en lang niet overal droogden de bladeren netjes op. Over de naden en randen plakte ik vervolgens schubben uit gedroogde grote dennenappels. Een aantal van die schubben plakte ik eerst op stokjes en lijmde deze om de opening heen. Op dezelfde manier maakte ik vensterbanken. Andere naden bedekte ik met plukjes groene wol. Om planten en mossen na te bootsen. Net wat me te binnen schoot en vond passen bij het boshuis.

dauwdruppels

Het huisje kreeg een vloerkleed van een linnen lapje wat ik eerst op de juiste maat gevouwen en gestreken had en vervolgens vastgelijmd. En voor de raampjes doen stukjes kant dienst als vitrage gordijnen.

rosashuis voorkant

voorkant

Kleine glazen bolletjes (ooit gekocht omdat ik dacht dat het kralen waren) heb ik op tal van plaatsen geplakt met het idee dauw- of regendruppels na te bootsen. Op lampion lijkende gedroogde plantendelen bevestigde ik aan dunne takjes en stak ze tussen de dakbedekking. Een mooi stukje drijfhout bevatte enkele openingen en plakte ik aan de voorkant vast. Zo heeft het huis wellicht een kelder, of een holletje voor een muis. Nog enkele genaaldvilte bloemen en wat extra gedroogde lavendel en het huisje is klaar om ingericht te worden. Al denk ik dat er gaandeweg nog dingen bij zullen komen :-).

muizenholletje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s