Rosa’s huisje (deel 1)

huisinwording

Rosa, het poppenhuispopje, gaat verhuizen. Het holletje in de oude eik is nu echt te klein. Marit, een van haar beste vrienden, biedt aan om te helpen. En Marit is nou eenmaal een kabouter. Dus komen er meteen wat van haar vrienden mee om te helpen. Zo zit in korte tijd het begin van Rosa’s nieuwe huis in elkaar.

Rosa’s huis is heel eenvoudig, meer een hutje in het bos. Doordat het is gemaakt is van verzamelde takjes, is het niet bijzonder stevig, maar ik hoop wel passend voor een bospoppenhuisje.

basis huis

Voor Rosa’s huis ben ik begonnen met een ruw plankje wat ik vond. Onder het plankje heb ik 4 walnootdoppen geplakt.

huis15 001

Vervolgens heb ik op grote vellen papier de drie muren met de liniaal op ware grote getekend. Omdat het popje zo’n 10 cm hoog is, heb ik als hoogte van het dak ongeveer 17 cm aangehouden. De zijmuren zijn iets schuin.

huis15 004

Met een tang/tuinschaar heb ik takjes geknipt en als een raamwerk op de bouwtekening gelegd. Zodra ik een eerste deel had liggen, heb ik druppels houtlijm op de plaatsen gelegd waar de houtjes elkaar raakten. Daarna de lijm laten drogen. Zodra de lijm droog was, heb ik nog meer takjes op de muren-in-wording geplakt.

huis2 003

De droge muurdelen heb ik voorzichtig op het plankje gelijmd met houtlijm en tijdelijk gestut met bekers en blikjes. De zijmuren zijn aan de open zijde net iets hoger. Op het dak heb ik in de lengte wat losse takjes gelijmd.

Nu de stutmaterialen weg zijn, is de basis van het boshuisje al zichtbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s