kleine bloemen van naaldvilt

huis15 026

Rosa, het poppenhuispopje, is bloemen gaan plukken. Onderaan een grote boom zag ze mooie blauwe bloemen. En zoveel. Een paar plukken om mee naar huis te nemen zou niemand opvallen.

Deze bloemen zijn gemaakt van naaldvilt. Naaldvilten is een techniek waarbij je met een speciale naaldviltnaald in wol prikt. De wol klit hierdoor samen. Door telkens opnieuw te prikken kun je als het ware boetseren met wol. Pas wel op, deze naald is heel scherp.

Voor deze bloemetjes heb je nodig;

gekleurde wol

naaldviltnaald

ondergrond (ik heb daarvoor een katoenen kussen gebruikt)

huis15 020

bovenste rij;  Eerst heb ik losse bolletjes ter grootte van ongeveer een knikker gemaakt met de naald.

tweede rij;     Deze bolletjes heb ik op het kussen gelegd en met wat prikjes in de wol iets platter gemaakt. In het midden heb ik een klein plukje geel met de naald vastgezet voor het hartje.

derde rij;        Met de naald ben ik in de bolletjes gaan prikken om ze zowel platter en tegelijk ook al de vorm van een bloem te geven. Zodra de bloemvorm ongeveer klaar was, heb ik het voorzichtig van de ondergrond losgehaald (het is ondertussen iets vast komen te zitten aan het katoenen kussen).

onderste rij;    Met de naald heb ik het bloemetje nog wat verder gevormd. Een mini plukje witte wol zette ik vast op het hartje voor het effect van licht. Om het hartje heen heb ik een beetje wol in een iets donkerdere kleur vast gezet. Om het hartje verder te accentueren, heb ik nauwkeurig langs de randen van de gele wol geprikt.

Het bloempje is nu klaar. Niet alleen bruikbaar voor poppenhuizen, maar ook leuk voor bv etuis, tasjes en cadeautjes. Voor Rosa’s bos bloemen heb ik ze vast gezet op een plukje groene wol en wat kleine bolletjes gele wol toegevoegd.

Veel plezier 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s